Wat houdt een oogonderzoek in?

Een oogonderzoek wordt uitgevoerd door een optometrist en duurt meestal ongeveer 20-30 minuten. Naast het testen van uw zicht, zal de optometrist de gezondheid van uw ogen controleren en op tekenen van problemen letten.

Met alle uitgevoerde tests beschikt de optometrist over kennis van de gezondheid van uw ogen, de standaard van uw visie en eventuele speciale vereisten die u heeft.

Als u een medische behandeling voor een oogaandoening nodig heeft dan kunt u mogelijk doorverwezen worden naar uw arts of ziekenhuis.

Onze werkwijze

Intake

Hoe gezond zijn uw ogen?

De belangrijkste stap in het verhaal is de gezondheidscheck. Vóór het onderzoek moeten we weten welke symptomen u heeft en of er gedurende een bepaalde periode plotseling of plotseling veranderingen zijn opgetreden. Dit helpt om de (medische) toestand van uw ogen te bepalen.

Visie en tests

Zijn er optische problemen?

Uw visie zal zowel met als zonder bril of lenzen worden gemeten om eventuele problemen met uw gezichtsvermogen te controleren. De optometrist voert vervolgens een reeks tests uit om het type en de omvang van elk probleem met uw zicht te meten.

Oogbewegingen en coördinatie

Zijn uw ogen in balans

Oogbewegingen en coördinatie worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat beide ogen samenwerken en dat er geen onnodige stress op de oogspieren wordt uitgeoefend. Een goede spierbalans is vooral belangrijk als u computers gebruikt of veel leest.

Over Ortho-Eyes

Ortho-Eyes bestaat sinds 1960. Opgericht door Jan Dijkhof en begonnen aan de Dijk in Alkmaar. Jan was uniek in het vakgebied optometrie. Opgeleid in Londen en vaak te vinden op congressen in de Verenigde Staten. Zo konden cliënten van de beste behandeling genieten.

In 1995 is het stokje overgedragen aan dochter Irene Dijkhof. De praktijk is in de loop der jaren verhuisd naar een andere locatie: de Hobbemalaan. Hier kunnen wij u heel goed ontvangen met voldoende parkeergelegenheid.

Referenties over Ortho-Eyes

Ik kom al veel jaar bij Irene. Mijn bijziendheid is inmiddels flink afgenomen (van -2.00 naar -1.25).
De persoonlijke behandeling vind ik erg prettig en de vakkundigheid ook.

testimonial-5
Ellen
Cliënt
Irene ken ik van de opleiding Optometrie en we zijn altijd in contact gebleven. Ze begrijpt haar vakgebied erg goed en ze is een fijne collega om mee te sparren. Ga zo door Irene!


testimonial-4
Cees
Collega
Voorheen werd ik geholpen bij Pearle. Nadat mijn vaste opticien wegging werd ik vervolgens behandeld door meerdere opticiëns. Helaas van wisselende kwaliteit. Hierdoor ben ik overgestapt naar Ortho-Eyes. Zonder spijt!
testimonial-1
Kim
Cliënt