Harde lenzen

Harde lenzen of vormstabiele lenzen die Ortho-Eyes aanbiedt zitten erg comfortabel en laten zuurstof goed door, hierdoor kunnen ze dichter op het oog zitten.

Harde lenzen zitten niet lekker

Vroeger werden harde lenzen gemaakt van polymethylmethacrylaat (PMMA) dat slecht zuurstof doorlaat. Een voordeel is dat ze erg duurzaam zijn maar de nadelen zijn droge of moeie ogen. Deze uitspraak is een beetje blijven hangen terwijl ondertussen zeer goed materiaal gebruikt wordt.

Afgesteld op uw ogen

Ortho-Eyes is in staat om uw harde lenzen in optimale conditie te houden. Met onze kennis en apparatuur kunnen we de lens goed afstellen op de bolling van uw hoornvlies. Harde lenzen zijn erg duurzaam omdat ze afgemeten kunnen worden. Bij zorgvuldig gebruik kunt u er jaren plezier van hebben.

Veelgestelde vragen

Duur

Hoelang gaan harde lenzen mee?

Het uiteindelijke vervangingstermijn van harde lenzen ligt aan het materiaal én hoe goed ze zuurstof doorlaten. De gemiddelde harde lens gaat 2 tot 3 jaar mee maar kan bij zorgvuldig gebruik 5 jaar meegaan.

Het blijft wel belangrijk dat u uw harde lenzen minstens 1 keer per half jaar laat controleren.

Afwijkingen

Wat is mogelijk met harde lenzen?

Harde lenzen kunnen worden afgesteld binnen sterktes van -20.0 tot +20.0 dioptrie. Afstellen van cilindersterkte of lenzen met een leesgedeelte.

Vergeleken met zachte lenzen bieden harde lenzen zeer goede gezichtsscherpte.

Over Ortho-Eyes

Ortho-Eyes bestaat sinds 1960. Opgericht door Jan Dijkhof en begonnen aan de Dijk in Alkmaar. Jan was uniek in het vakgebied optometrie. Opgeleid in Londen en vaak te vinden op congressen in de Verenigde Staten. Zo konden cliënten van de beste behandeling genieten.

In 1995 is het stokje overgedragen aan dochter Irene Dijkhof. De praktijk is in de loop der jaren verhuisd naar een andere locatie: de Hobbemalaan. Hier kunnen wij u heel goed ontvangen met voldoende parkeergelegenheid.

Referenties over Ortho-Eyes

Ik kom al veel jaar bij Irene. Mijn bijziendheid is inmiddels flink afgenomen (van -2.00 naar -1.25).
De persoonlijke behandeling vind ik erg prettig en de vakkundigheid ook.

testimonial-5
Ellen
Cliënt
Irene ken ik van de opleiding Optometrie en we zijn altijd in contact gebleven. Ze begrijpt haar vakgebied erg goed en ze is een fijne collega om mee te sparren. Ga zo door Irene!


testimonial-4
Cees
Collega
Voorheen werd ik geholpen bij Pearle. Nadat mijn vaste opticien wegging werd ik vervolgens behandeld door meerdere opticiëns. Helaas van wisselende kwaliteit. Hierdoor ben ik overgestapt naar Ortho-Eyes. Zonder spijt!
testimonial-1
Kim
Cliënt